Annons
Annons

Polisuttalande med grundlagsstöd

27 februari 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Meddelarfriheten vägde tyngre än ett eventuellt tjänstefel, enligt ett färskt JK-beslut.

En polischef som gjort olämpliga uttalanden i en radiointervju kommer inte att utredas för tjänstefel. Justitiekanslern (JK) beslutar att förundersökning inte ska inledas eftersom polisen utnyttjat sin grundlagsskyddade meddelarfrihet.

I sitt beslut konstaterar JK att en polis som uttalar sig i tjänsten generellt inte kan hänvisa till Yttrandefrihetsgrundlagen. Samtidigt betonar JK att det inte finns någon skarp gräns och att det är viktigt att skilja mellan uttalanden som helt klart görs i tjänsten och ”uttalanden som visserligen har samband med tjänsten men snarast har karaktär av personliga meningsyttringar”.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst