Annons
Annons

Tre frågor till Lars Bergman…

4 februari 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

larsbergman JS 14… Polisförbundets 1:e vice ordförande, som inte ställer upp för omval vid höstens representantskap.

Lars Bergman Foto: Johan Svanestrand
Lars Bergman
Foto: Johan Svanestrand… förste vice ordförande, Polisförbundet.

… 1:e vice ordförande i Polisförbundet.

 

 1. Du ställer inte upp för omval under höstens repskap, varför?
  – Jag har ju suttit i tolv år nu och det finns många andra som kan ta vid. Två ordförande har jag hunnit med, två helt olika personer som haft det gemensamt att de strävat för polisernas bästa. Det känns rätt att ta ett steg tillbaka nu.
 2. Vad har varit bäst och sämst under din tid?
  – Att vi inte nått hela vägen med polisutbildningen var en stor motgång. Alliansen svek oss 2010 trots löften, men störst var sveket mot medborgarna som har rätt till en professionell polis. Rent personligt har det varit väldigt jobbigt då kollegor dödats i tjänsten. Jag har varit på två begravningar och det var svåra upplevelser.
  – Med risk att provocera får jag säga att pensionsuppgörelsen med Kåpan extra var den största framgången. Fakturan blev väl hög men om 15–20 år kommer vi att se storheten med avtalet samtidigt som andra gruppers avtal blir sämre.
 3. Vad ska du göra nu?
  – Jag vet faktiskt inte. Fortfarande stiger pulsen när en polisbil åker förbi. Som aktiv jobbade jag som ekoutredare, men det ligger ju under en annan myndighet i dag. Till hösten kommer det ut en del jobb att söka i den nya organisationen, kanske gör jag det.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst