Annons
Annons

Tre frågor till Patrik Thunholm …

27 februari 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.
Foto: Johan Svanestrand
Foto: Johan Svanestrand

… ny särskild rådgivare för polisutbildningen på Södertörn.

Foto: Johan Svanestrand
Foto: Johan Svanestrand

… ny särskild rådgivare för polisutbildningen på Södertörn.

1. Vad ska du göra?
– Jag ska bistå ledningen på Södertörns högskola och deras akademiska ledare för polisutbildningen med råd kring uppbyggnaden av utbildningen. Till en början under sex månader. Tanken är att tjänsten sen utlyses, och att den som får den kan delta i undervisningen på utbildningen när den har startat.

2. Vad blir din största utmaning?
– I första skedet att finna den röda tråden i det som blir en ny utbildning i och med att aspiranten flyttar in i utbildningen i höst, och att integrera teori och praktik. Vi kommer besöka de olika lärosätena i mars och samverka med utbildningsledarna där. De kommer ju genomgå förändringen ett halvår innan vi gör det, Södertörn får elever först 2015.

3. Har du haft liknande uppdrag tidigare?
– När jag var anställd som lärare på Sörentorp var jag med om att bygga upp enskilda kurser inom ramen för polisrogrammet där. Man får börja i det stora och lyfta blicken för att få ett helhetsperspektiv, och sen gå in i detaljer. Samtidigt måste man ha vissa detaljer i bakhuvudet redan från början, som måste fungera. Det blir en stor utmaning.

Fotnot. Patrik Thunholm lämnar sin tjänst som studerandeombudsman på Polisförbundet i mars.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst