Annons
Annons

Regeringen vill
renodla polisarbetet

28 april 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Regeringen anser att rättsväsendet behöver bli mer effektivt. För att nå dit ska man nu bland annat utreda om det finns arbetsuppgifter som i dag utförs av poliser som borde utföras av någon annan.

Utredaren ska särskilt titta på om polisen kan avlastas i uppgifter som har att göra med hanteringen av djur. Utredningen i sin helhet ska vara klar 31 oktober 2015.

Lena Nitz. Foto: Johan Svanestrand.
Lena Nitz.
Foto: Johan Svanestrand.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz är positiv till ett mer renodlat polisarbete. Men tidsperspektivet är hon skeptisk till.
– Jag vill också se att vi går från ord till handling. Vi har från Polisförbundets sida hört talas om detta tidigare men ytterst lite har hänt. Att ge poliserna bättre förutsättningar att utföra sitt arbete finns det ett väldigt trängande behov av, säger hon.

Redan 2012
föreslog rikspolischef Bengt Svenson att polisen skulle avlastas på en rad områden av vilka djurhanteringen var ett. Läs mer om detta här.

Fotnot: I en tidigare version av den här texten stod att utredningen ska vara klar 2 maj 2016. Detta gäller i stället en utredning avseende en effektivare rättskedja. Vi ber om ursäkt för detta.

Läs hela regeringens kommittédirektiv

 

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst