Annons
Annons

Tre frågor till Britta Svensson…

24 april 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

… krönikör på Expressen som i april skrev om att ”Mest skrämmande med en polis är att han eller hon är människa precis som du och jag.” … krönikör på Expressen som i april skrev om att ”Mest skrämmande med en polis är att han eller hon är människa precis som du och jag.”

Vad fick dig att skriva krönikan?
– Jag upplevde att många inte förstår polisens roll utan skyller en massa saker på dem som egentligen är andras ansvar. Det har hävdats till exempel å ena sidan att de provocerar med sin närvaro men å andra sidan att de inte ingriper när de väl är där. Jag ville koppla det till de berättelser inifrån polisens vardag som jag har fått de senaste månaderna, genom polisers Twitterflöden och via mejl.

Vad har du fått för respons?
– Det har varit väldigt mycket. Jag hade redan innan kontakt med många poliser. De är ju ofta aktiva i sociala medier. Det är gripande att få den här kontakten och man märker att de som hör av sig är svältfödda på förståelse från resten av samhället och trötta på kritiken.

Varför tror du vissa vill skylla allt på polisen?
– Medierna bär en stor skuld här tror jag. Det är inte så intressant när polisen gör rätt. Det finns också en nidbild av dumma poliser som gör fel – lite Kling och Klang. Egentligen är det lite konstigt. Vi är ju ofta utsatta i de lägen vi har kontakt med polisen. Det är märkligt att man inte känner en större samhörighet.

 

Läs Britta Svenssons krönika här

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst