Annons

Annons

Tyst protest
väcker uppmärksamhet

18 juni 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.
Foto: Eva Schoultz
Foto: Eva Schoultz

Stortorget i Malmö och Sergels Torg i Stockholm är några av de platser där poliser i dag visar sitt missnöje med lönen genom att ställa upp de bilar som för tillfället inte används. I Sundsvall är manifestationen avbruten.

Foto: Eva Schoultz
Foto: Eva Schoultz

Stortorget i Malmö, Sergels Torg i Stockholm, och Stora Torget i Sundsvall är några av de platser där poliser i dag vill visa sitt missnöje med lönen genom att ställa upp de bilar som för tillfället inte används.

– Vi står här och försöker prata med folk för att uppmärksamma dom på problemet men får vi ett larm så rycker vi ut som vanligt direkt, säger Christer Olofsson, en av poliserna på Sergels Torg till Sveriges Radio Stockholm.
”Snyggt och ej hindrande för allmänheten” lyder instruktionen på Facebookforumet UMF där manifestationen har initierats.

Inlägget har publicerats i sin helhet på Aftonbladet.se. Där står också att man hoppas att Polisförbundet ska dyka upp och dela ut ”vad är det värt – blad” med information om kampanjen för en lägsta lön på 25000 kronor. I Malmö har man gjort just det.
– Förbundet är ju inte initiativtagare, men vi är inbjudna och tycker att det är ett bra tillfälle att nå ut med information. Det är full fart och intresset är stort hos allmänheten, säger Sophia Willander, ordförande för förbundsregion Syd.

Också förbundsordförande Lena Nitz har besökt poliser som ställt upp sina bilar på Sergels Torg i Stockholm. Hon har full förståelse för deras agerande.
– Det här är reaktioner som kommer sig av att poliser sedan länge känt sig utnyttjade av sin arbetsgivare. De arbetar hårt och engagerat och känner inte att det värderas. Att de förväntade höjningen av lägstalönen uteblev blev droppen som fick bägaren att rinna över, säger hon på Polisförbundets hemsida.

I Sundsvall kallade ledningen efter ett par timmar in bilarna och samlade personalen till ett möte där de, enligt Sveriges Radio Västernorrland, informerades om vilka arbetsrättsliga konsekvenser deras agerande kunde få. Där är nu aktionen avbruten.

Manifestationen ska, enligt UMF-inlägget har pågått sedan klockan sju på onsdagsmorgonen och är tänkt att fortsätta till 22.00 fredag kväll.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst