Annons
Annons

Anmäler krånglande OC-spray

5 november 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

En polis i Västra Götaland har anmält att hans OC-spray hade dålig räckvidd i en akut situation, för att försäkra sig om att ingen kollega ska råka ut för samma sak.

Händelsen inträffade i samband med en insats mot risksupportrar inför en fotbollsmatch i slutet av oktober. Den anmälande polisen beskriver hur två kollegor som höll fast en fotbollssupporter attackerades av ett stort gäng supportrar.

När anmälaren skulle stötta sina kollegor och tog till OC-sprayen nådde strålen knappt fram till supportrarna, som befann sig på tre-fyra meters avstånd. Ett nytt försök med OC-sprayen gav ett moln som bara nådde en- en och en halv meter.

”Jag ser inte att det varit något fel i min hantering av sprayen, jag hade inget hinder i vägen för sprayen … Det finns fortfarande en del OC kvar i behållaren” skriver polisen i fråga i sin anmälan, där det också framgår att händelsen finns på film.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst