Annons
Annons

Facklig fika första dagen i ny organisation

22 december 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Efter nyår då omorganisationen är ett faktum är representanter för Polisförbundet på plats på polisstationer i bland annat Skåne för att svara på frågor.

Efter nyår då omorganisationen är ett faktum är representanter för Polisförbundet på plats på polisstationer i bland annat Skåne för att svara på frågor.

1 januari 2015 blir det som så många planerat under så lång tid verklighet. Polisens största omorganisation sedan förstatligandet på 1960-talet är ett faktum.
– Det finns onekligen en hel del frågor och mycket oro ute i organisationen. Själv kommer jag att vara i Lund och stötta de poliser som jobbar den första dagen i en ny organisation. Tanken är att vi från förbundet ska visa oss, bjuda på smörgåstårta och ta en kopp kaffe tillsammans med kollegorna, säger Anja Hamrin, vice ordförande för Polisförbundet, sektion mellersta Skåne.

För skåningarnas del innebär den nya organisationen stora förändringar vad gäller geografisk indelning. Mellersta och södra Skåne slås delvis samman och en del av mellanskåne går samtidigt upp i sydvästra Götaland.
– Där finns det många funderingar. Hur påverkar indelningen mig? Man är oroad för egen del.

Anja Hamrin nämner också chefernas situation. Hon beskriver hur de funderar på sin egen framtid och samtidigt måste stötta anställda som oroas. Under tiden svävar hela organisationen i ovisshet och viktiga beslut skjuts på framtiden.
– Inte nu, inte innan vi vet mer har varit reaktionen inför att fatta beslut. Jag förstår det, många chefer har våndats under lång tid och sedan kanske fått ett snabbt och negativt besked över lunchen.
– Det blir en ond cirkel när medlemmarna också börjar fundera på vem som ska vara deras chef och hur allt det praktiska ska fungera.

Tror du att övergången hade gått att sköta smidigare?
– Det tror och förutsätter jag! Att rikspolischefen inte utsågs tidigare var ett stort misstag som medförde onödig osäkerhet och oro. Dessvärre kan resultatet bli fler ändringar, rikspolischefen kanske vill sätta sin prägel på sådant som han inte varit med att fatta beslut om.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst