Annons
Annons

Tre frågor till Hillevi Engström …

22 januari 2015, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Hillevi webb… 51 år, riksdagsledamot, polis och före detta (M)inister, som börjar som kommundirektör i Upplands Väsby, norr om Stockholm, i mars.

… 51 år, riksdagsledamot, polis och före detta (M)inister, som börjar som kommundirektör i Upplands Väsby, norr om Stockholm, i mars.

Hillevi webbLämnar du politiken helt?
Ja, jag lämnar alla mina uppdrag. Att vara statsråd har varit det tuffaste, men också det roligaste uppdrag jag haft, men jag tror inte att det är bra att vara förtroendevald för länge. Nu ska jag begära tjänstledigt från polisen för att pröva en annan tjänst.

Du funderade inte på att gå tillbaka till polisen?
Jag var lite inne på det, men de flesta tjänsterna var redan tillsatta. Att vara riksdagspolitiker är ett ganska ensamt jobb, så jag har ju saknat kamratskapet inom polisen. Och på något sätt minns man bara allt det roliga. Men ibland måste man fundera över vad man vill med sitt liv.

Och då är det att vara kommundirektör?
Det gäller att våga pröva nya saker. Att vara kommundirektör är ju ett komplicerat jobb, och min företrädare Björn Eklundh har haft uppdraget i nära 20 år. Upplands Väsby är en kreativ kommun som växer. Den stora utmaningen finns inom skolan, men alla partier är överens om ett projekt, Lärande Väsby, med målet att fler elever ska bli godkända.

 

Fotnot: 1996 blev Hillevi Engström Polisförbundets första kvinnliga ombudsman.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst