Annons
Annons

Tre frågor till Rickard Vågerud …

25 februari 2015, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.
Rickard Vågerud Foto: Privat
Rickard Vågerud Foto: Privat

lokus i Nyköping, som nyligen släppte skivan Om du ändrar mig kommer du att ångra dig på Spotify.

Rickard Vågerud Foto: Privat
Rickard Vågerud Foto: Privat

… lokus* i Nyköping, som nyligen släppte skivan Om du ändrar mig kommer du att ångra dig på Spotify.

När började du göra musik?
– Jag har alltid hållit på med musik. Men det har faktiskt blivit lättare att skriva låtar sedan jag blev polis. Det är ett sätt att bearbeta upplevelser i jobbet. Det är många jobbiga händelser och ofta börjar jag skriva i mitt polisblock redan på väg därifrån. Låten London- Paris till exempel handlar om kvinnovåld. Texten innehåller detaljer från ett verkligt ärende, men med titeln vill jag lyfta frågan. Uppmärksamma att det händer överallt.

Hur tas låtarna emot av dina kollegor?
– En del är jätteintresserade. Andra kan inte riktigt hantera min svärta. De kanske hellre lyssnar på lite mer unz unz unz för att koppla av. De som gillar min musik är nog lite äldre. Jag tänker mig de som växt upp med Kent kanske.

Vad är ditt nästa mål med musiken?
– Jag hoppas ju på att få ut min skiva så mycket som möjligt. Meningen med att göra musik är ju att någon ska lyssna. Det vore ju kul att få tillbaka lite av pengarna man investerat för det kostar en del att producera själv och en polislön är ju inte jättefet.

* lokal brottsplatsundersökare

Läs mer om Rickard Vågerud och lyssna på hur han låter på egna hemsidan

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst