Inte som alla andra

13 mars 2015, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Inte_en_framling_omslag

Inte en främling 41 berättelser om identitet och mångfald, en antologi av Teskedsorden, Norstedts förlag 2015.Inte en främling 41 berättelser om identitet och mångfald, en antologi av Teskedsorden, Norstedts förlag 2015.

 

Inte_en_framling_omslagI postfacket kommer en orange liten bok, fylld med bekanta och obekanta ansikten; Camila Salazar Atias, kriminolog på Fryshuset, som flyttade till New York som 23-åring för att få vara sig själv. Bloggaren Paula Tilli, som ser sin Asperger som en tillgång. Vera Lanängen, som vuxit upp med Jehovas läror, Rikard Wolff …

Jag lyckas inte slita mig förrän jag läst om dem alla.

__________________

”De skulle flytta på mig, bort från barnhemmet som var det enda jag kände till.  Jag var livrädd och mitt nya hem var inget hem utan kallades för anstalt. En plats där man föste ihop människor med olika handikapp.”

Informatören/rådgivaren/föreläsaren Conny Bergqvist, som var 30 år när han fick veta att han har en utvecklingsstörning.
__________________

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst