ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Vi måste skydda den som skyddar! 

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Ännu en polisbil påkörd i Halland

Publicerad 2015-06-16

Aktuellt En drogpåverkad bilist körde torsdagen den 11 juni in i en polisbil som stod och blåade för att skydda de inblandade i en trafikolycka.

Den halländska polispatrullen hade beordrats till en olycka mellan en motorcykel och en personbil på riksväg 15 norr om Genevad. På plats parkerade de sin civila polisbil snett över det ena körfältet med blåljusen igång och tog på sig sina reflexvästar.

Sikten var god. Väglaget likaså. Ett par meter framför stod en bärgningsbil med varningsljusen påslagna. Allt enligt en färsk Lisa-anmälan.

Den anmälande polisen beskriver att han står och pratar med föraren till personbilen när han hör hur en personbil kör rakt in i polisbilen.

Föraren, som visar sig vara drogpåverkad, klarar sig  utan allvarligare skador och poliserna stod denna gång tack och lov på behörigt avstånd från smällen, berättar Kjell Borgström, huvudskyddsombud för poliserna i Halland.

Han konstaterar att det är andra gången i år något liknande händer i hans område.
– Det kryper närmare och närmare att något allvarligt inträffar. Det är bara tillfälligheter att ingen polis blev skadad den här gången, säger Kjell Borgström, som gärna ser att frågan om polisernas utsatthet i de här situationerna lyfts nationellt.

 

Läs mer:

Påkörd polisbil flög 27 meter