Annons

Annons

Här är jag, jag är polis

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Fick häromdagen Polistidningen och som vanligt bläddrade jag till slutet för att kolla PAN-ärenden. Jag höll på att ramla ur soffan när jag läste att en kollega fått fem dagars löneavdrag för att med mobiltelefon skickat en bild på sig själv iförd polisuniform till en annan person.

Fick häromdagen Polistidningen och som vanligt bläddrade jag till slutet för att kolla PAN-ärenden. Jag höll på att ramla ur soffan när jag läste att en kollega fått fem dagars löneavdrag för att med mobiltelefon skickat en bild på sig själv iförd polisuniform till en annan person.

Må hända att kontakten var av ”sexuell karaktär” men det står inte i beslutet att kollegan var klädd som i Ankeborg eller på något annat sätt snuskigt. Har inte PAN blandat sig i någons privatliv lite väl nu?

Min anställning som polis är en betydande del av min identitet och det är väl helt rimligt att jag berättar vad jag jobbar med när jag träffar, en för mig ny människa. PAN skriver i sitt beslut att ”Det är över huvud taget olämpligt att åberopa sin polisiära ställning på ett sätt som kan uppfattas som försök att vinna fördel av något slag” Är det en fördel att presentera sig så som polis om man arbetar som polis eller är det ett sätt att presentera sig själv?

PAN kanske skulle kolla runt lite på internet för att få en bild av verkligheten. På blocket.se vill poliser ha lägenheter centralt och billigt och på facebook.com dricker poliser alkohol, badar nakna och längtar till semestern. Kan man säga att poliser gör som alla andra? Ja, poliser är precis som alla andra men det är inte PAN.

Har du synpunkter på denna text är du välkommen att kontakta mig, men skicka ingen bild för då får du löneavdrag.

Jonas Lindberg
Polis

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst