Annons

Annons

Franska poliser DNA-testas

10 september 2015, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Två franska poliser står åtalade misstänkta för att ha våldtagit en kanadensisk turist inne på Parispolisens högkvarter. Ett hundratal av deras kollegor DNA-testas nu för att se om fler kan ha varit inblandade.

Polisstationen på 36 quai des Orfèvres ligger i närheten av Notre Dame är berömd. Det var till exempel här författaren Georges Simenon placerade sin Kommissarie Maigret.

Den kanadensiska kvinnan, vars pappa är polis, säger att hon utsattes för en gruppvåldtäkt av poliserna, som hon träffat på en bar på andra sidan gatan, när hon följde med dem för att se på de legendariska lokalerna. Två poliser har också åtalats. Båda har medgett att de har haft sex med henne, men hävdar att hon var med på noterna. En annan polis är utpekad som vittne.

Men på kvinnans underkläder har utredarna funnit spermier från ytterligare en person.

Det är för att identifiera denna fjärde man som undersökningsdomarna har beslutat om en omfattande DNA-testning. Under några dagar ska man ta prov på över hundra anställda på stationen.

Enligt tidningen Le Monde handlar det egentligen om att utesluta att fler poliser kan vara inblandade. Utredarna vill helt enkelt gå till botten med historien för att ingen ska tro att man försöker mörka vad som har hänt. Kvinnan har själv sagt att hon har haft sex med en okänd person tidigare samma dag.

Anna Trenning-Himmelsbach
frilansjournalist Frankrike

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst