Annons
Annons

Annie Lööf vill höja områdespolisernas löner

8 december 2015, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Annie Lööf 2015Enligt Aftonbladet kommer centerledaren Annie Lööf i dagens jultal meddela att partiet vill höja de cirka 2000 lokala områdespolisernas löner med 5000 kronor i månaden.

Enligt Aftonbladet kommer centerledaren Annie Lööf i dagens jultal meddela att partiet vill höja de lokala områdespolisernas löner med 5000 kronor i månaden.

Annie Lööf 2015– De är väldigt viktiga i kampen mot ökad radikalisering i våra förorter, säger hon till Aftonbladet.
Annie Lööf berättar enligt tidningen att hon fått många brev från poliser.
– De har lyft sin ohållbara arbetssituation som har blivit värre efter höstens terrorhot och införandet av gränskontroller.

Centerpartiet vill satsa på den del av polisen som jobbar lokalt, uppger Annie Lööf för Aftonbladet. Enligt planen för omorganisation ska hälften av poliserna knytas till lokalpolisområdena. Centerpartiets löneutspel rör dock enligt Aftonbladet de lokala områdespoliserna, som enligt samma källa kommer att bli cirka 2 000 till antalet.

I ett pressmeddelande från Centern står att 160 miljoner kronor per år ska vikas till detta lönelyft i partiets budgetförslag, som en av ett större antal reformer för rättsväsendet.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz säger i ett uttalande att förbundet gläds åt att polisernas lön nu är uppe på ledande politikers agenda.
”En förändring är nödvändig för att behålla våra poliser. Vi på Polisförbundet har under lång tid arbetat för att yrket ska uppvärderas. Däremot blir vi förvånade över att Lööf i pågående avtalsrörelse går ut med att lyfta en grupp ur kollektivet. Och vi förbehåller oss rätten att hävda den svenska modellen där det är parterna som förhandlar.”

Uppsnappat på Twitter:

signalementpippi 2
Illustration: Jens Nyström

Mikael Westman @05miwe
”Bra Annie! Då blir det hela 2 konstaplar i Dalarna som får en rimlig löneökning. Ett förslag som inte kostar mycket sånt här som kallas ”plakatpolitik” antar jag …”

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst