Annons
Annons

Rapport föreslår
ökat ledningsstöd

17 mars 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Organisationen av lokalpolisområdena fungerar inte som det ser ut nu. Ledningen är underbemannad och behöver stärkas. Det slås, enligt tidningen Publikt, fast i en rapport som kommer att presenteras för Dan Eliasson i nästa vecka.

Organisationen av lokalpolisområdena fungerar inte som det ser ut nu. Ledningen är underbemannad och behöver stärkas. Det slås, enligt tidningen Publikt, fast i en rapport som kommer att presenteras för Dan Eliasson i nästa vecka.

Tidningen Publikt har tagit del av ett utkast till rapporten som bär namnet ”Säkra sex beslutsnivåer”. I den dras slutsatsen att det inte går att fortsätta med den nuvarande organisationen inom lokalpolisområdena. Detta då cheferna är svårt överbelastade och det finns stor osäkerhet kring arbetsfördelning och beslutsgång.

Projektgruppen bakom rapporten föreslår enligt Publikt i stället att polisledningen ger lokalpolisområdena mandat att bygga upp kanslier med handläggare, koordinatorer, planerare och personalhandläggare.

Detta har redan, emot omorganisationens intentioner, gjorts i vissa lokalpolisområden. Dels genom av polisledningen sanktionerade pilotprojekt, men också inofficiellt på många håll. Det enligt Göran Malmborg, ombudsman på Polisförbundet.

Göran Malmborg Foto: Johan Svanestrand
Göran Malmborg
Foto: Johan Svanestrand

– Det här visar ju tydligt att det inte har någon betydelse vad man skriver i direktiv och papper om det inte fungerar. Organisationen måste vara medarbetardriven och bygga på den lokala problembilden, annars kommer poliserna att lösa det på andra, inofficiella, sätt.
Enligt Publikt skulle det krävas ungefär 200 tjänster för att fylla behovet på de 90 lokalpolisområdena.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst