Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

Ett sjunkande skepp?

Publicerad 2016-04-25

Insänt Min uppfattning om den nya polisorganisationen är att man kan likna det med ett skepp.

Skillnaden är, tycker jag, att ett konventionellt skepp är hopsvetsat inrett och personalen uttagen och installerad innan skeppet sjösätts och passagerare eller gods får komma ombord.

Polismyndigheten Sverige var allt annat än hopsvetsad och inredd innan den sjösattes. Det verkar lika så att besättningen heller inte var uttagen till sina uppgifter.  Bland det märkligaste tycker jag är att befälhavaren/rikspolischefen/ inte har varit med om inredningen och vilken personal som skall tjänstgöra var.

Jag är mycket nöjd med att jag hunnit sluta efter dryga 45 år i en organisation som jag kände mig ganska trygg ifrån början men allteftersom blev det allt mindre bekvämt att arbeta.

Ser jag i dag på hur verksamheten ser ut och vad jag hör/ser via uttalanden och tidningsartiklar så är det beklagansvärt hur det är.

 

Torbjörn J