Annons

Annons

Ett sjunkande skepp?

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Min uppfattning om den nya polisorganisationen är att man kan likna det med ett skepp, skriver signaturen Torbjörn J, som är glad att han hunnit sluta som polis.

Min uppfattning om den nya polisorganisationen är att man kan likna det med ett skepp.

Skillnaden är, tycker jag, att ett konventionellt skepp är hopsvetsat inrett och personalen uttagen och installerad innan skeppet sjösätts och passagerare eller gods får komma ombord.

Polismyndigheten Sverige var allt annat än hopsvetsad och inredd innan den sjösattes. Det verkar lika så att besättningen heller inte var uttagen till sina uppgifter.  Bland det märkligaste tycker jag är att befälhavaren/rikspolischefen/ inte har varit med om inredningen och vilken personal som skall tjänstgöra var.

Jag är mycket nöjd med att jag hunnit sluta efter dryga 45 år i en organisation som jag kände mig ganska trygg ifrån början men allteftersom blev det allt mindre bekvämt att arbeta.

Ser jag i dag på hur verksamheten ser ut och vad jag hör/ser via uttalanden och tidningsartiklar så är det beklagansvärt hur det är.

 

Torbjörn J

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst