Annons

Annons

”Alla blev såklart skärrade”

4 maj 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

En trafikpolis och en tekniker skadades i samband med gripandet av den man som i måndags sköts till döds vid gripandet. Jakten på mannen pågick under flera timmar.

En trafikpolis och en tekniker skadades i samband med gripandet av den man som i måndags sköts till döds vid gripandet.

Andrew Tomkinson
Andrew Tomkinson

– Det började med ett larm om misstänkt misshandel i centrala Uppsala på förmiddagen men sedan pågick händelsen i flera timmar, förklarar Andrew Tomkinson som satt som ledningsstöd vid händelsen.

Larmet som kom rörde en kvinna som ska ha misshandlats av sin sambo och sökte skydd hos en granne. Händelsen bedömdes som försök till mord, lägenheten där det ägde rum spärrades av och sökandet efter den misstänkte påbörjades. Vid 13-tiden kom två tekniker till den aktuella fastigheten berättar Andrew Tomkinson.
– När de kom upp för trappan möts de av den efterlyste och när de ber honom ta upp händerna ur fickorna visar det sig att han har en kedja.

Kedjan slår han, enligt Andrew Tomkinson, i bakhuvudet på en av teknikerna och försvinner igen. Teknikern får senare sy ett okänt antal stygn i bakhuvudet, men kan lämna sjukhuset samma dag.
Efter händelsen i trappan tar det flera timmar innan man hittar mannen i fråga. Sökpådraget är stort då han är känd sedan tidigare och bedöms som farlig i den nuvarande situationen.

Strax före fyra kommer ett anrop från två trafikpoliser som har hittat den misstänkte som kommit farande på cykel.
– Allt går väldigt fort och så kommer ett radioanrop från samma poliser om skottlossning.
En av trafikpoliserna, som till vardags jobbar med grov brottslighet på vägarna, har knivskurits i överarmen. Den misstänkte är skjuten och saknar enligt Andrew Tomkinson puls och andning när han hämtas av ambulans. Mannen avlider senare.
Vad Andrew Tomkinson uppfattat så har båda poliserna på plats avlossats skott. Det pågår just nu en rutinmässig utredning ledd av särskilda åklagarkammaren.

Andrew Tomkinson, som är ordförande för chefsföreningen Polisförbundet Mitt säger att så här långt har omhändertagandet av personalen skötts på ett mycket bra sätt. Alla som varit inblandade har kontaktats och fått olika former av stöd. Bland annat är Länshälsan inkopplad.
– Alla blev så klart skärrade, men de jag har pratat med mår efter omständigheterna bra, säger Andrew Tomkinson som varit i kontakt med de båda teknikerna och den polis som knivskars.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst