Annons

Annons

Sökes: sambandsman i Kabul

3 juni 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Gränspolisen rekryterar till hösten en återvändandesambandsman för att hjälpa till med avvisningar till Afghanistan.

Gränspolisen rekryterar till hösten en återvändandesambandsman för att hjälpa till med avvisningar till Afghanistan.

Mellan januari och maj i år har 1592 personer, enligt Migrationsverkets statistik, från Afghanistan sökt asyl i Sverige. Många av dem kommer att få avslag.
– Det är komplicerat att verkställa beslut om avvisning och utvisning till Afghanistan, säger Johan Ståhle chef på ambassadsamordningen på Gränspolissektionen vid Noa förklarar att det emellanåt kör fast på plats och att Afghansistan helt enkelt inte vill ta emot personer som ska utvisas.
– Det blir förvecklingar kring dokument och det kanske inte alltid finns någon tolk. En sambandsman på plats skulle kunna hjälpa till under hela processen, säger han.
Han berättar också att det just nu arbetas på diplomatisk nivå med att få fram ett återtagandeavtal med just Afghanistan.
Tjänsten kommer att finansieras med en fond som Migrationsverket har och går utanför polisens ordinarie budget. Uppdraget kommer att löpa över två år till att börja med.
Jobbet kommer att annonseras ut externt inom kort. Det är inte nödvändigtvis en polis som är rätt person för jobbet, men det kommer att krävas erfarenheter av ganska specifika slag när det gäller återvändande säger Johan Ståhle.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst