ANNONS:

ANNONS:

 
 


Polistidningen nummer 3 delades ut runt 14 juni. Nästa nummer når brevlådorna runt 6 september.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Polisyrket måste
tas på allvar

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Ny utredning
tillsatt om Rakels framtid

Publicerad 2016-07-29

Aktuellt Radiokommunikationssystemet Rakel är huvudsakligen anpassat för kommunikation via tal. Ett ökat behov av mobila bredbandstjänster gör att Rakel antingen behöver ersättas eller kompletteras med ett modernare system.

Regeringen har nu tillsatt en utredning med uppdrag att ta fram förslag om ”en utvecklad och säker kommunikationslösning” för blåljusaktörer och försvaret, meddelar Justitiedepartementet i ett pressmeddelande.

”Utredningen behöver ta hänsyn till såväl enskilda personers och företags behov av mobilt bredband med bra kapacitet och yttäckning som blåljusaktörernas och försvarets behov av att kunna modernisera sina kommunikationssystem.”

Uppdraget ges till landshövdingen Gunnar Holmgren. Han ska redan den 15 oktober 2016 redovisa utredningens huvudsakliga slutsatser och slutredovisa 28 februari 2017.

I uppdraget ingår bland annat att redogöra för om det finns behov av särskild frekvenstilldelning och att belysa hur aktörerna inom allmän ordning, säkerhet, hälsa och försvar påverkas av olika alternativ kring detta. I uppdraget ingår inte att ta ställning till vem som ska bygga och ansvara för driften av kommunikationslösningen.