Annons
Annons

Ny utredning
tillsatt om Rakels framtid

29 juli 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Radiokommunikationssystemet Rakel är huvudsakligen anpassat för kommunikation via tal. Ett ökat behov av mobila bredbandstjänster gör att Rakel antingen behöver ersättas eller kompletteras med ett modernare system.

Regeringen har nu tillsatt en utredning med uppdrag att ta fram förslag om ”en utvecklad och säker kommunikationslösning” för blåljusaktörer och försvaret, meddelar Justitiedepartementet i ett pressmeddelande.

”Utredningen behöver ta hänsyn till såväl enskilda personers och företags behov av mobilt bredband med bra kapacitet och yttäckning som blåljusaktörernas och försvarets behov av att kunna modernisera sina kommunikationssystem.”

Uppdraget ges till landshövdingen Gunnar Holmgren. Han ska redan den 15 oktober 2016 redovisa utredningens huvudsakliga slutsatser och slutredovisa 28 februari 2017.

I uppdraget ingår bland annat att redogöra för om det finns behov av särskild frekvenstilldelning och att belysa hur aktörerna inom allmän ordning, säkerhet, hälsa och försvar påverkas av olika alternativ kring detta. I uppdraget ingår inte att ta ställning till vem som ska bygga och ansvara för driften av kommunikationslösningen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst