Annons
Annons

Tre frågor till Mats Lundberg…

17 november 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Mats Lundberg

… som är en av representanterna för Sverige i de nordiska polisförbunden, NPF:s, visionsgrupp.

… som är en av representanterna för Sverige i de nordiska polisförbunden, NPF:s, visionsgrupp.

Mats Lundberg
Mats Lundberg

Varför skapades gruppen?
– Man anser att det nordiska samarbetet behöver stärkas. Bland annat eftersom man anser att Eurocop försvagats lite efter att bland annat Tyskland hoppat av. Vi i de nordiska länderna har många frågor gemensamt.
Vad ska ni göra, konkret?
– Vi håller på och tar fram förslag på vilka frågor man ska lyfta gemensamt. Sedan är det upp till NPF att besluta om dem. Vi träffades i oktober i Oslo och framöver kommer vi att ha en rad telefonmöten och ska leverera våra förslag till NPF:s styrelse efter årsskiftet.
Vilka frågor och ämnen är på tapeten?
– Resursfrågan är ju en stor fråga i alla länderna. Finland har det nog svårast där men det ser ju inte bra ut någonstans. Organisationsförändringar är ju också aktuellt. Danmark är ju inte nöjda med hur det blivit och det är vi ju inte här heller och norrmännen, stackarna, de är ju på väg in i det. Kopplat till det är såklart ledarskapet. Vi måste ha ett bra ledarskap. Frågor om hot och våld och utrustning är också stora. Vi har en lång lista. Det är inte heller uteslutet att vi kommer att ha en gemensam manifestation någon gång.

Fotnot: Gruppen innehåller representanter från alla de nordiska länderna utom Island. Leder gruppen gör Sigve Bolstad, ordförande för Politiets faellesforbund i Norge. Han var också initiativtagare till visionsgruppen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst