Annons
Annons

AD: Staten bröt mot medbestämmandelagen

14 december 2016, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Uppdaterad.

”Vid en sammantagen bedömning finner Arbetsdomstolen att staten genom genomförandekommittén inte fullt ut fullgjort förhandlingsskyldigheten enligt 11 § medbestämmandelagen inför beslut om bemanning av den nya organisationen.”

Så står det i en dom som Arbetsdomstolen meddelade idag i ärendet rörande Polisförbundet. Läs om huvudförhandlingen i AD här.

Lena Nitz, ordförande för Polisförbundet, uppger i en kommentar att hon ser domen som ett viktigt erkännande av vikten av fackligt inflytande och delaktighet.
–  Många av de problem vi i dag ser inom polisen kommer från det hastiga beslutet att placera in personalen i den nya organisationen. Det medförde bland annat att väl fungerande verksamheter splittrades, säger Lena Nitz, ordförande för Polisförbundet.

Målet är komplext och Polisförbundet har enligt AD varit medvållande till att staten bröt mot medbestämmandelagen.  Statens miss bedöms sammantaget inte som så allvarlig att det skadestånd Polisförbundet begärt, 10 miljoner kronor, är berättigat. Förbundets skadestånd jämkas  till 200 000 kronor och parterna får stå för sina egna rättegångskostnader.

Här finns hela domen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst