Annons
Annons

”Det är viktigt att göra
en massa olika saker”

23 mars 2017, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.
Human Error Foto: Reiko Watanabe

Lite åt amerikansk punk.  Melodiöst med mycket attityd. Så beskriver Södermalmsutredaren och trummisen Tobias Bertell sitt band Human Error, som har release på Debaser Strand, Stockholm, på lördag.

Tobias Bertell är trummis i Human Error. Foto: Reiko Watanabe

Lite åt amerikansk punk.  Melodiöst med mycket attityd. Så beskriver Södermalmsutredaren  och trummisen Tobias Bertell sitt band Human Error, som har release på Debaser Strand, Stockholm, på lördag.

Human Error har funnits sedan 1994, men Tobias Bertell hoppade på tåget först i slutet på nittiotalet då de bland annat turnerade i Ryssland. De släppte också en platta på skivbolaget Birdnest som också haft band som De Lyckliga Kompisarna och Dia Psalma.

Från mitten av 00-talet låg bandet i träda. Under den tiden har Tobias Bertell hunnit med att, vid sidan av andra musikprojekt och en fil.kand i sociologi, jobba som polis i elva år. Nu är han utredare på Södermalm. Det har varit ett medvetet val att jobba måndag till fredag, både för att för att hinna med musiken och för att hinna med sina barn som han har på halvtid.
– Sen att dom håller på att sabba det genom att vi ska jobba helger utan att arbetsgivaren på ett bra sätt kan motivera varför vi ska göra det, säger han, till Polistidningen.

Annars tycker han att rollerna som polis och musiker går utmärkt att kombinera.
– Jag är en sådan som tycker att det är viktigt att göra en massa olika saker.

2011 blev Human Error sugna på att spela ihop igen och samlades för att repa.
– Det kändes att det hände något i rummet och att det lät svängigt. När vi satte slutet på en låt som vi inte spelat på elva år kände vi att vi ville fortsätta.

Resultatet av Human Errors återförening blev så småningom skivan No One Ever Said It was Easy, som släpptes tidigare i mars. På lördag kommer bandet att spela den från början till slut på utestället Debaser Strand i Stockholm.
– Det kommer att hända lite grejer under spelningen. Vi vill ju ha med allt som finns på skivan så det blir lite blås och så, säger Tobias Bertell.

Läs mer om releasen här

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst