Annons
Annons

Liberalerna vill
lyfta polislönerna

14 mars 2017, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

1,3 miljarder kronor – öronmärkta för en generell polislönesatsning. Det kommer Liberalerna att föreslå i sin vårmotion, meddelar partiet idag.

Att fler poliser slutar samt att platser på polisutbildningen gapar tomma hör till skälen bakom förslaget.Lönesättningen i Sverige är i allt väsentligt en fråga för arbetsmarknadens parter. I detta fall behövs politiska initiativ eftersom staten är monopolarbetsgivare. Lönesättningen ska även i fortsättningen vara individuell, men Liberalernas satsning motsvarar i genomsnitt 4 000 kronor i höjd månadslön för en polis,” står det på Liberalerna.se.

Polisförbundets ordförande Lena Nitz uppger i en kommentar att förbundet ser mycket positivt på Liberalernas föreslagna satsning.
–Poliserna är strukturellt underbetalda och alla initiativ som kan rätta till lönerna är bra. Vi ser det som ett första viktigt steg för att polisyrket ska få den uppvärdering och erkännande som krävs för att komma tillrätta med dagens poliskris.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst