Annons
Annons

Terrordramat blev en vändpunkt

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Då det fruktansvärda hände i fredags så ställde alla poliser som kunde upp och fanns bland människorna. Istället för stenar mot poliserna blev det blommor och polisbilarna i Stockholms centrum blev dränkta i blommor och okörbara. Äntligen fick vi uppleva styrkan i en sammanhållen polisorganisation !

Detta visar att om poliserna blir en naturlig syn bland människor ställer också alla upp och hjälper till. Detta måste nu bli det vanliga i såväl utanförskapsområden som i Sveriges hjärta och väl fungerande orter med andra problem. Det ser ut som om polisen nu är på väg att få framgång då det gäller gängkrigen och jag är ganska övertygad om att viljan att vittna och hjälpa polisen kommer att öka betydligt efter insatsen och den totala framgången efter terroristbrottet.

Polisens höga aktivitet med tillslag på orter med anknytning till terroristbrottet verkar också ha chockat den vanliga brottsligheten och gängkrigen !

Allt detta liksom manifestationen på Sergels Torg och brottsplatsen borde vara en injektion för poliser som varit på väg att ge upp och öka intresset för polisyrket som nu måste få kraftig förstärkning. Det var en stark upplevelse att stå bland alla tysta vid Sergels torg kl.14.53 under söndagen, två dygn efter attacken.

Även om terrorismen verkar vara opåverkad av västvärldens motstånd och vårt sätt att leva får vi hoppas att vår sammanhållning och sätt att slå vakt om friheten kommer att kraftigt minska den grupp som vill att terror skall styra världen!

Anders Bergstedt
pensionerad kriminalpolis numera samhällsdebattör

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst