Annons
Annons

Narkotikahunden Herman
jobbade extra på rasten

11 maj 2017, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Narkotikahunden Herman passade på att jobba över istället för att ägna sig åt rast och vila – och avslöjade fyra förvånade ungdomar med marijuanacigarretter.

Herman. Foto: Ossian Grahn

Blandrashunden Herman, 6, följde med husse från hemstaden Göteborg till Malmö för att vara med på Svenska Narkotikapolisföreningens årliga medlemskonferens den gångna helgen.

Första kvällen, då det var dags för rastning utanför hotellet, piggnade Herman till då han oväntat kände en välbekant doft.
– Han drog direkt fram till ett gäng ungdomar som satt sig till rätta med en del illegala substanser, berättar Hermans förare för Polistidningen.
Han fortsätter:
– Det är ingen överdrift att säga att de blev något förvånade. Det rörde sig inte direkt om några förhärdade brottslingar. En av dem satte sig på cigarretten och brände rumpan för att uttrycka det rakt på sak.

Hermans förare konstaterar att det är svårt att förställa sig en sämre vald plats för drogrelaterad brottslighet. I ungdomarnas omedelbara närhet befann sig gräddan av de svenska narkotikaspanarna.
– Det kändes bra att vi kunde uppmärksamma dem, de fanns inte tidigare i polisens register. Förhoppningsvis innebär Hermans ingripande att de får en chans att hamna rätt i tillvaron.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst