Annons
Annons

Poddtips

18 oktober 2017, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Om brotten som spårade ur

Misslyckade brott – av Mattias Bergman och Andreas Utterström

Den kontroversielle före detta polisen Tommy Lindströms karriär belyses, liksom historien om kidnapparna som var så snälla att barnet måste mutas med choklad när det var dags att återvända hem. Dessutom berättas om rånarna som förberedde sig med grodmanskläder och lösbröst, och att ledaren vådasköt sig i benet.

I konsulten Mattias Bergmans och journalisten Andreas Utterströms nystartade podd bjuds på en underhållande kombination av knastertorra brottsfakta och glimten i ögat.

Hemskt och spännande om mord

Mordpodden – av Amanda Karlsson och Linnea Bohlin

Mordpodden startade för ett och ett halvt år sedan av två nyutexaminerade journalister. Den landade tidigt bland de mest lyssnade poddarna. I skrivande stund har 37 avsnitt om uppmärksammade, skakande, hemska och ibland bortglömda mord i Sverige givits ut.

Det rör sig om ett långsamt och suggestivt berättande och det märks tydligt att skaparna är radioskolade. Vad de presenterar – om bland annat fallet Bobby, hedersmordet i Högsby och Stureplansmorden – berör ofta på djupet.

Med faran i fokus

Polismyndigheten region Stockholm poddradio – Ledd av Varg Gyllander, chef för polisens mediecenter i Stockholm.

Arbetsmiljö var temat för septembers polispodd. I samtalet deltog regionpolischef Ulf Johansson och Manuel Firpo, huvudskyddsombud på Södermalm. Hur farligt är det att vara polis? var en återkommande fråga, med hänvisning till bland annat terrorn på Drottninggatan och knivattacken på Medborgarplatsen.

Hur debriefingen bör fungera var också ett ämne. Johansson och Firpo var överens om att organisationen måste byggas ut för att fungera vid större händelser.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst