Annons
Annons

Samarbetar kring
polisutbildning i Borås

7 november 2017, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Göteborgs universitet ställer sig bakom Högskolan i Borås satsning på att starta en polisutbildning.

De båda lärosätena kommer på torsdag 8 november att underteckna en avsiktsförklaring om ett samarbete. Detta för att säkra möjligheten för Högskolan i Borås att köpa nödvändig lärarkompetens från Göteborgs universitet.
”Om uppdraget att starta utbildningen landar i Borås, är avsikten även att identifiera framtida forskningsområden som är relevanta för polisutbildningen” står det i ett pressmeddelande om samarbetet.

Högskolan i Borås kommer under november att skicka in en intresseanmälan till Polismyndigheten om att få starta utbildningen. När dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) i våras talade om planer på polisutbildning på två ytterligare orter uppgav han enligt Borås tidning att Borås var den starkaste kandidaten i Västsverige.

Enligt ett inlägg på högskolans sajt, uppdaterat 23 oktober, uppger man sig vara redo att dra igång redan höstterminen 2018. Detta går dock stick i stäv med Ola Kronkvist uppfattning. Han är chef  för polisutbildningen i Växjö och har tidigare sagt  till Borås tidning:
– Från att lärosätet får uppdraget behöver de 1,5-2 år på sig. Man behöver anpassade lokaler, skapa kursplaner, sen ska man rekrytera och placera personal.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst