Annons

Annons

Så ska Kronoberg bli tystare

1 april 2018, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.
Foto: Thomas Wallin, Montage: Ali Moosavian

För höga ljudnivåer har uppmätts i polishuset i kvarteret Kronoberg i Stockholm. Lösningen är blå, mjuk och stavas skoförbud.

– Ingen ska behöva nöta på strumporna i onödan, säger Peter Pantomim på HR. Foto: Thomas Wallin, Montage: Ali Moosavian

För höga ljudnivåer har uppmätts i polishuset i kvarteret Kronoberg i Stockholm. Lösningen är blå, mjuk och stavas skoförbud.

– Vi har haft problem sedan isoleringsplattorna i väggarna byttes ut för ett år sedan. Nu ska allt ändå snart renoveras och ytterligare ett byte innan dess känns onödigt. Därför tycker vi att det här är den absolut bästa lösningen, säger Peter Pantomim, audionom på lösningsgruppen vid HR.

Samtliga anställda i byggnaden, och även besökande, kommer att behöva placera skorna vid personalentrén, där fållor kommer att skapas för att det ska gå snabbare att lokalisera rätt par. Den som känner sig orolig för att det inte ska gå tillräckligt fort, till exempel inför utryckning, kan få en färgad flagga med sitt namn att sätta i skorna. I värsta fall kan man få bära kängorna i ett band runt halsen.
– Men om alla gör det kan det bli ett hygienproblem, säger Peter Pantomim.

Peter Pantomim

För att poliserna ska slippa slita privata strumpor kommer alla tilldelas sockiplast som en del av uniformen. Icke uniformerad personal kan komma att få ett sockiplastbidrag, men detaljerna kring detta är ännu inte klara, säger Peter Pantomin.

Hur ställer sig då de anställda till detta?
– Vi har ännu inte riktigt nått ut med informationen, men en del är ju bekymrade för att de ska känna sig mindre respektingivande till exempel i en förhörssituation.
Så stämningen är lite dämpad?
– Jo, så kan det kanske vara men jag tänker att det kan skapa en mjukare, mindre aggressiv atmosfär, säger Peter Pantomim.

 

Uppdaterat:

April, april!

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst