Annons
Annons

”För mig är Robinson
den ultimata utmaningen”

18 maj 2018, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Att bli igenkänd i mataffären är vardag för Henrik Norgren, som både bor och jobbar som polis i Strömstad. Men numera är det inte bara polisfrågor folk på Ica vill prata om.

Fijis stränder visade sig vara förvånansvärt kalla om nätterna, berättar Robinsondeltagaren Henrik Norgren. – Men det var det sociala spelet som var jobbigast. Foto: Privat

Att bli igenkänd i mataffären är vardag för Henrik Norgren, som både bor och jobbar som polis i Strömstad. Men numera är det inte bara polisfrågor folk vill prata om på Ica.

I somras fick Henrik Norgren beskedet att han blivit antagen till Robinson, den klassiska dokusåpan, som under våren visas fem dagar i veckan i TV4. Han berättar att det som lockade med Robinson till stor del var samma saker som han uppskattar med polisyrket:
Känslan av att aldrig riktigt veta vad som ska hända.
-Jag har alltid varit äventyrslysten och ångrar inte en sekund att jag började som polis, man lär sig nya saker hela tiden. Och för mig är Robinson den ultimata utmaningen, säger han till Polistidningen.

”Pappa, jag tar tjuvarna när du är borta.”

Ur ett brev från elvaåriga dottern

Från början var de 19 personer som tävlade om titeln årets Robinson – och en halv miljon kronor. Deltagarna har simmat, kastat yxa, klättrat, grävt, balanserat, samarbetat, tjafsat och paktat. Henrik Norgren är till vardags gruppchef på IGV i Strömstad och Uddevalla. I Robinson utmärkte han sig tidigt genom att bli vald till ledare för det lag som med tiden gick vinnande ur så gott som varje tävling.
-Precis som i polisyrket finns vissa regler i Robinson. Men inom dem kan förutsättningarna ändras och då gäller det att inte stå handfallen. Man får ha en plan A, B och C, eller improvisera, säger han.
Själv har han helst en plan D också, tillägger han med ett skratt.

I Robinsonavsnitten som visas just nu är nio tävlande kvar på Fijis stränder. Henrik Norgren, som vunnit flera tävlingspriser i form av bland annat mat och godis, är väldigt mån om att vara rättvis och dela med sig – så till den grad att vissa andra Robinsondeltagare stör sig på hans strävan.
-Jag tycker så här, jag är polis och pappa och jag kan inte fula ut mig. Självklart röstade jag ut folk och självklart paktade jag, men jag var mig själv, om än mer på min vakt. Och jag ville helst hänga med dem som gav mig energi.

”I en perfekt värld hade alla snutar varit som Henke i Robinson”

Uppsnappat på Twitter

Långa sekvenser har ibland klippts ned till några sekunders tv, men Henrik tycker i stort att tv-programmen så här långt väl avspeglar hur han minns livet och människorna på ön. Och han är väldigt glad att han fick chansen att delta.
-Alla borde egentligen söka. Det är en jättehäftig erfarenhet och man lär sig att uppskatta det man har här hemma.

 


Henrik Norgren

Ålder: 37 år.

Familj: Fru och fyra barn.

Aktuell som: En av deltagarna i årets Robinson i TV4. Uppdatering: I finalen som sändes 27 maj visade det sig att han, efter ett avslutande öråd, slutade som tvåa.

Yrkesbakgrund: Idrottslärare. Klar polis 2008, därefter jobb i Åmål i Dalsland.

Fritid: Tränar Överby Crabs, ett seniorlag i innebandyns division fem, där en av sönerna spelar.

Övrigt: Är adopterad från Indien, där han skildes från sin tvillingbror vid födseln.


Efter terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm var Henrik Norgren en av poliserna som åkte till huvudstaden och jobbade. Bilden från Sergels torg 10 april 2017. Arkivfoto: Eva Schoultz

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst