Annons
Annons

Polisförbundet lanserar
en ny Polisens dag

21 juni 2018, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

’-Det är framför allt en opinionsbildande dag, säger Polisförbundets kommunikationschef Jenny Engdahl Westbratt om planerna inför Polisens dag.

Jenny Engdahl Westbratt
Foto: Peter Jönsson

-Det är framför allt en opinionsbildande dag, säger Polisförbundets kommunikationschef Jenny Engdahl Westbratt om planerna inför Polisens dag.

Polisens dag har funnits tidigare, men då i de olika polismyndigheternas regi och Jenny Engdahl Westbratt nämner som kuriosa att den 2013 ställdes in i Stockholm på grund av resursbrist. Den dag Polisförbundet nu har registrerat som Polisens på temadagar.se är tänkt att vara av en annan karaktär.
– Det är ett sätt att sätta ett tryggt samhälle i centrum och därmed polisen i centrum. Motsvarande skolans dag och förskolans dag som lärarförbunden har idag.
Än så länge har man inte kommit så långt med planerna, men tidpunkten är satt till sista torsdagen i augusti.

Vid det första högtidlighållandet av dagen kommer Polisförbundet att överlämna namninsamlingen för krav på högre lön för poliser, som lanserats under parollen Prio 1:#flerpoliser. I skrivande stund har den 9 355 påskrifter. Man har också planer på att samla in polisers berättelser om sitt jobb men även allmänhetens berättelser om polisens betydelse inför dagen.
Att man valt att lägga dagen just sista torsdagen i augusti är en kombination av att tidpunkten var ledig och att det ligger nära valet.
– Inför det här valet ligger våra frågor högst på agendan och Polisens dag ger anledning att återkomma till trygghetsfrågor även framöver.
Kommer dagen att äga rum på någon specifik plats?
– Jag tror att i år kommer den att göra det, men jag låter det vara osagt exakt hur det kommer att se ut.
Enligt Jenny Engdahl Westbratt kommer man att kunna berätta fler detaljer inom en snar framtid.
Vad har ni fått för reaktioner?
– Inte så många än och de flesta känner nog inte till det riktigt men det vi fått är tummen upp.
Kan medlemmarna på något sätt påverka vad dagen ska innehålla?
– Goda idéer mottages alltid så man får naturligtvis höra av sig till oss, säger Jenny Engdahl Westbratt.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst