Annons
Annons

”Högerextrem profil” nappade
på Blocket-annons från polis

13 december 2018, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

En polis lade upp en annons på Blocket om försäljning av studentlitteratur; engelskaböcker och kurslitteratur från polishögskolan.
En man nappade och gjorde upp med polisen om att ses. När de träffades, utanför polisens bostad, visade sig köparen vara en ”högerextrem profil”.  Dessutom hade polisen och mannen träffat varandra förut, i samband med ett fordonsstopp av mannens bil.

Av tillbudsanmälan framgår att polisen ifrågasatte mannens motiv – om det hela handlade om ett sätt att kartlägga polisen.
”X uppgav att han enbart hade för avsikt att köpa engelskaböckerna och att han inte hade motivet att kartlägga poliser eller polisen. X ville inte vidare gå in på vilken kurs han skulle ta för att läsa engelska”.

Nyhetsbyrån Siren konstaterar att anmälan är rubricerad som en allvarlig händelse på grund av en potentiellt ökad hotbild. Ärendet är, efter samtal chef­‑medarbetare med mera, nyligen avslutat.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst