ANNONS;

ANNONS:

 
 


Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut runt den 6 december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 

Ordförandeord

Firandet dröjer …

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 
 

Arkiv

”Det här är århundradets förbättring”

Publicerad 2019-05-20

Aktuellt Tre frågor till Patrik Forsemalm, verksamhetsutvecklare på UC Öst, nationellt processansvarigt för arrestverksamheten. En verksamhet som står inför förändring.

Patrik Forsemalm

Vad är det som är på gång?
– Införandet av Digital Arrest Förteckning, DAF, som vi inleder en pilot med i morgon i Göteborg. Det här är århundradets förbättring för polisverksamheten. Nästa vecka inleds piloter även i Jönköping – Eksjö, Eskilstuna -Nyköping, Luleå-Boden och Sundsvall-Övik. Tanken är att systemet ska sjösättas skarpt i hela landet redan i november i år.
Varför är det så bra?
-Det kommer att frigöra tid och resurser och ge en bättre överblick på vilka som finns i våra arrester. I dag har vi svårt att svara på frågor om det. Som det är nu skriver man ut ett tiotal sidor blanketter som sedan ska fyllas i och sättas i pärmar efter frigivning. För poliserna på ingripandeverksamheten,kommer det här spara mycket tid.
Några orosmoln?
-Det finns lite frågor tekniken framöver då vi kommer ha behov av flera inloggningar på samma telefon. Här måste vi börja tänka annorlunda.

Fotnot: Systemet kommer omfatta förteckningar över personer som inte registreras via Durtvå Till exempel Lob:ar. Piloten omfattar endast Lob.