ANNONS:

ANNONS:

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut i december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Minnesord
Frank Johansson

Publicerad 2019-06-14

Insänt Före detta poliskommissarien Frank Johansson är död. Han verkade som polis i hela sitt liv fram till sin pensionering 1997. Han började i Malmö 1954 och vi är många som har hört hans berättelser från 50-talet då han som ung trafikpolis körde Porsche och motorcykel på alla vägar i Skåne. Han påstod glatt att han och kollegorna kunde alla konditorier som hade goda kakor längs de skånska vägarna. Det hände väl en och annan gång också att de blev bjudna för att de syntes på vägarna i en idyllisk värld …

Lika lugnt var det inte när Frank senare i karriären var yttre befäl vid piketstyrkan i Malmö. Men hans kommentarer inför detta ibland svåra uppdrag var alltid professionella och myndighetsinriktade. Att stötta varandra och hans prat om ”kollegorna” och vikten av den kollegiala andan inom kåren var hans signum.

I sina yngre dagar var han en stor och välväxt ung man som var stolt att vara kusin med Ingemar Johansson, världsmästaren i tungviktsboxning.

Det var Frank som i egenskap av sambo med min mamma (sedan 44 år) lockade mig till polisyrket och fick mig att söka polisutbildningen. Det är jag honom mycket tacksam för.
Han avslutade sin långa tjänstgöring som polis som uppskattad polislärare på Polishögskolan i Stockholm under tolv år på 80- och 90-talet. Franks bok ”Allmän polislära” blev lite av en uppslagsbok för många poliser runt om i Sverige och ända fram till sin död fortsatte han med att komplettera och ändra i sin bok. Han tjänade inte många kronor på den boken men det var inte det viktiga. Det var att han bidrog till polisarbetet med sin kunskap och sitt engagemang. Han slutade aldrig att vara en stolt polis.

Närmast sörjande är sönerna Kenneth, Mats och Magnus samt hans sambo Sigbritt Wilhelmsson. Frank Johansson blev 86 år.

Vila i frid Frank

Karin Lundqvist