Annons

Annons

Hon blir Polistidningens nya chefredaktör

I december blir Linnéa Klint Polistidningens nya chefredaktör. Hon kommer närmast från jobbet som chefredaktör på fackförbundstidningen Handelsnytt.
23 september 2019, 00:00

Varför sökte du dig till Polistidningen?
– För att det är en fackförbundstidning, som gör journalistik ur arbetstagarens perspektiv. Det rapporteras om polisen varenda dag i alla medier men inte ofta ur deras eget perspektiv, det behöver lyftas. Jag känner ett stort engagemang för läsarna, för poliserna. Jag tycker att det är ett väldigt hedrande uppdrag att få jobba på en tidning för en grupp som gör viktiga saker.

Vad vill du göra med tidningen?
– En dröm och en ambition är att göra en fackförbundstidning som alla vill läsa! Självklart ska den vara supernischad och skriva om det som berör medlemmarna, men på ett sätt så att den lockar alla – allmänhet, beslutsfattare och andra. Men det viktigaste är att göra en tidning för alla medlemmar, och inte bara för dem med fackligt uppdrag.

– Sedan tycker jag att man som läsare ska få något verktyg med sig, så att man känner att det finns något man kan göra för att påverka eller ändra på saker efter att ha läst sin tidning. Det är en viktig roll för fackförbundstidningen.

– Och så vill jag komma nära läsarna. På Handelsnytt har jag till exempel skrivit ganska mycket hur svårt det kan vara för butiksanställda att komma loss för en så enkel sak som toalettbesök. Det säger mycket om jobbvardagen för en yrkesgrupp. Sådant tycker jag är engagerande och kul och det behövs i mixen med de stora frågorna.

Vad vet du om polisen?
– Jag kan mycket om facklig verksamhet, men är helt grön på polisfrågorna. Så jag har massor att lära mig. Jag har några kompisars kompisar som är poliser men annars har jag inte haft mycket kontakt. Det ska bli jättespännande, det här är ju en helt ny värld.


linnéa klint

Ålder: 36 år.
Bakgrund: Uppvuxen i Borås, bor i Stockholm. Har jobbat på Handelsnytt sedan 2006. Tidigare bland annat på TT Spektra och tidningen Dagen.
På fritiden: Träffar vänner, tränar på Friskis & Svettis, träffar hellre än ofta familjen och de sju syskonbarnen

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst