ANNONS:

ANNONS:

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 4. Den delas ut i september till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Polisen får inte prioriteras ner

Lena Nitz, ordförande

 
 
 

 
 

Arkiv

Hon blir Polistidningens nya chefredaktör

Publicerad 2019-09-23

Aktuellt Linnéa Klint blir Polistidningens nya chefredaktör och tillträder i december. Hon kommer närmast från jobbet som chefredaktör på fackförbundstidningen Handelsnytt.

Varför sökte du dig till Polistidningen?

Linnéa Klint.

– För att det är en fackförbundstidning, som gör journalistik ur arbetstagarens perspektiv. Det rapporteras om polisen varenda dag i alla medier men inte ofta ur deras eget perspektiv, det behöver lyftas. Jag känner ett stort engagemang för läsarna, för poliserna. Jag tycker att det är ett väldigt hedrande uppdrag att få jobba på en tidning för en grupp som gör viktiga saker.

om linnéa klint

Ålder: 36 år.
Bakgrund: Uppvuxen i Borås, bor i Stockholm. Har jobbat på Handelsnytt sedan 2006. Tidigare bland annat på TT Spektra och tidningen Dagen.
På fritiden: Träffar vänner, tränar på Friskis & Svettis, träffar hellre än ofta familjen och de sju syskonbarnen

Vad vill du göra med tidningen?

– En dröm och en ambition är att göra en fackförbundstidning som alla vill läsa! Självklart ska den vara supernischad och skriva om det som berör medlemmarna, men på ett sätt så att den lockar alla – allmänhet, beslutsfattare och andra. Men det viktigaste är att göra en tidning för alla medlemmar, och inte bara för dem med fackligt uppdrag.

Sedan tycker jag att man som läsare ska få något verktyg med sig, så att man känner att det finns något man kan göra för att påverka eller ändra på saker efter att ha läst sin tidning. Det är en viktig roll för fackförbundstidningen.

Och så vill jag komma nära läsarna. På Handelsnytt har jag till exempel skrivit ganska mycket hur svårt det kan vara för butiksanställda att komma loss för en så enkel sak som toalettbesök. Det säger mycket om jobbvardagen för en yrkesgrupp. Sådant tycker jag är engagerande och kul och det behövs i mixen med de stora frågorna.

Vad vet du om polisen?

– Jag kan mycket om facklig verksamhet, men är helt grön på polisfrågorna. Så jag har massor att lära mig. Jag har några kompisars kompisar som är poliser men annars har jag inte haft mycket kontakt. Det ska bli jättespännande, det här är ju en helt ny värld.