ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Förstärkning på plats i Malmö

Publicerad 2019-11-14

Aktuellt I måndags beslutade Polismyndigheten om en nationell särskild händelse efter den senaste tidens skjutningar och sprängdåd. Initialt stärks Malmö upp med poliser från region Väst. De anländer idag.

Den särskilda händelsen, kallad ”Rimfrost, handlar enligt Polismyndigheten om att bryta en trend och lösa problemet med skjutningar och sprängningar. Till att börja med ska poliser skickas till Malmö från andra regioner.

Enligt Sophia Willander, Polisförbundets ordförande i Syd, kommer idag 26 personer från region Väst till Malmö. På måndag blir de avlösta av 30 kollegor från flera olika regioner. De ska bland annat fotpatrullera och verka brottsförebyggande och trygghetsskapande. Enligt Sophia Willander kommer förstärkningen sedan bytas ut var fjärde vecka.
Den särskilda händelsen är tänkt att pågå under sex månader, men kan enligt Rimfrosts nationella kommenderingschef Stefan Hector bli både längre och kortare än så.

Anledningen till att man utlyser särskild händelse är, enligt Stefan Hector, att man mer effektivt vill kunna omfördela resurser nationellt och även omprioritera i verksamheten. Den nationella händelsen kan komma att användas till att förstärka även andra platser än Malmö.

Sophia Willander säger att poliserna i Malmö är glada för resursförstärkningen och att det känns som att kollegorna på andra ställen vill hjälpa till.
– Men hade vi haft den bemanning vi borde ha, så hade vi kunnat klara detta i linjen. Det handlar ju också om att hela rättskedjan måste stärkas och det över en längre tid. Samarbetet med andra myndigheter är också jätteviktigt när man arbetar mot den organiserade brottsligheten. Vi undrar vad som händer efter sex månader.

Från skyddsorganisationens sida förväntas kommenderingen till Malmö kunna skötas relativt smidigt.
– I Syd är vi vana vid att hantera stora kommenderingar och det finns bra ramar för logistiken. Här tycker jag faktiskt att arbetsgivaren är ganska duktig, säger region Syds huvudskyddsombud Nina Eilenberg Wemrin.