Annons
Annons

Hon bossar över 400.000 medlemmar

May-Britt Rinaldo Ronnebro har nyligen valts till generalsekreterare i IPA, International Police Association. Till vardags är hon kommissarie och ämnesansvarig för brottsförebyggande, nationellt i Polismyndigheten.
26 november 2019, 00:00

Vad är IPA?
– Det är en vänskapsorganisation för poliser. Den bildades 1950 och syftet var att poliser skulle kunna skaffa vänner över gränserna för att bevara freden efter andra världskriget. Som medlem förbinder man sig att stå bakom FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna och att man ska hjälpa andra medlemmar efter bästa förmåga och möjlighet.

Vad gör IPA?
– Vi har i dag 66 medlemsländer och totalt 400 000 medlemmar i över 100 länder. Verksamheten är uppdelad i tre stora delar: Socialt – där vi ger stöd till kollegor som har drabbats av exempelvis katastrofer eller råkat ut för något i tjänsten. Kulturellt – vi ordnar vänskapshelger och andra kulturella aktiviteter för att lära känna andra medlemmar. Professionellt – vi har bland annat ett utbildningscenter i Tyskland som erbjuder utbildningar som medlemmarna kan ha nytta av i arbetet.

Vad innebär ditt uppdrag som generalsekreterare?
– Jag är president i Sverige och generalsekreterare internationellt. Vi är en internationell styrelse på åtta personer och huvudkontoret ligger i England. Mitt uppdrag är bland annat att stödja medlemmar i länder som vill bli medlemmar och hjälpa sektioner med interna problem. Visionen är att vi ska bli fler medlemmar och medlemsländer.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst