ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Hon bossar över
400 000 medlemmar

Publicerad 2019-11-26

Aktuellt May-Britt Rinaldo Ronnebro har nyligen valts till generalsekreterare i IPA, International Police Association. Till vardags är hon kommissarie och ämnesansvarig för brottsförebyggande, nationellt i Polismyndigheten.

May-Britt Rinaldo Ronnebro

Vad är IPA?

– Det är en vänskapsorganisation för poliser. Den bildades 1950 och syftet var att poliser skulle kunna skaffa vänner över gränserna för att bevara freden efter andra världskriget. Som medlem förbinder man sig att stå bakom FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna och att man ska hjälpa andra medlemmar efter bästa förmåga och möjlighet.

Vad gör IPA?

– Vi har i dag 66 medlemsländer och totalt 400 000 medlemmar i över 100 länder. Verksamheten är uppdelad i tre stora delar: Socialt – där vi ger stöd till kollegor som har drabbats av exempelvis katastrofer eller råkat ut för något i tjänsten. Kulturellt – vi ordnar vänskapshelger och andra kulturella aktiviteter för att lära känna andra medlemmar. Professionellt – vi har bland annat ett utbildningscenter i Tyskland som erbjuder utbildningar som medlemmarna kan ha nytta av i arbetet.

Vad innebär ditt uppdrag som generalsekreterare?

– Jag är president i Sverige och generalsekreterare internationellt. Vi är en internationell styrelse på åtta personer och huvudkontoret ligger i England. Mitt uppdrag är bland annat att stödja medlemmar i länder som vill bli medlemmar och hjälpa sektioner med interna problem. Visionen är att vi ska bli fler medlemmar och medlemsländer.