Annons

Annons

Buss med bur ger säkrare arbetsmiljö

Polisen i Varberg har fått en ny buss, med en bur för att transportera frihetsberövade i.
20 december 2019, 00:00

Varbergspolisen skriver på Instagram att tomten kom tidigt till LPO Varberg. Med en ny buss. Med en omhändertagandeplats där de kan sätta frihetsberövade. Simon Magnusson, huvudskyddsombud Halland, som själv använt bussen i tjänsten i Halmstad, är väldigt nöjd.

– Mycket bra lösning. Efterlängtad lösning. Kollegor har fått ta emot det mesta, blivit spottade, slagna och sparkade. Nu kan man slappna av lite mer, även om man måste ha koll.

Buren är i plexiglas. Det finns en lucka in mot platsen för att kunna öppna och prata, och en dörr som polisen kan öppna inifrån utan att stanna bussen om någon till exempel skulle skada sig själv.

Den enda nackdelen Simon Magnusson kan komma på är att det är höga insteg när man ska sätta in den frihetsberövade, men med rätt teknik ska det inte vara några problem.

Burarna finns bara i bussar, inte personbilar, vilket främst beror på att det är svårt att hitta en lösning för tillverkarna.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst