Nya röster i utbildningspodd

Matilda och Robin har tagit över stafettpinnen och Polisutbildningspodden rullar vidare.
4 mars 2020, 00:00

Det började för drygt två år sedan på polisutbildningen i Södertörn. Under en lektion skulle andraterminarna Olle och Amanda diskutera begreppet förundersökning, och skämtade om att starta en podd på temat. I stället skapades Polisutbildningspodden. Ambitionen var att ge en bild av vad det är för en utbildning. Målgruppen var främst de som redan går där och de nyfikna som funderar på att söka.

Olle och Amanda på Sörentorp Foto: Emma Eneström

Polistidningen träffade Amanda och Olle när de precis hade börjat podda. I ett av de första avsnitten handlade det om antagningsprocessen. Sedan har de jobbat sig igenom utbildningen, både själva och med podden. Bland annat har de gästats av rikspolischef Anders Thornberg och kändispolisen Martin Melin, men mest har podden besökts av polislärare och andra studenter. De har berättat hur det är att pendla till skolan, eller plugga med dyslexi och om utbildningens olika moment.

I vintras gick Amanda och Olle ut på aspiranten och lämnade över stafettpinnen.

matilda
Matilda

– Tanken är att de ska komma tillbaka i ett avsnitt om aspiranten.
Det berättar Matilda, som tillsammans med kursaren Robin har tagit över bakom mikrofonerna. De går, precis som Olle och Amanda när det begav sig, andra terminen. Matilda kände Amanda sedan tidigare. Hon klickade fint med Robin i sin klass. På den vägen är det. Ingen av dem har poddat förut.

–  Det var lite nervöst första avsnittet, men sedan har det gått bra.

robin
Robin

Både Matilda och Robin pendlar till skolan, från Nyköping respektive Norrköping. Men något nytt pendlaravsnitt verkar det inte bli.

– Däremot är inte avsnittet om rekryteringsprocessen aktuellt längre eftersom den har gjorts om. Så snart kommer ett nytt avsnitt om det, säger Robin.

Det finns också delar av utbildningen som man ännu inte hunnit prata om.

Du kan lyssna på Polisutbildningspodden här

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst