Annons
Annons

Polistester prioriteras och öppnas för fler

Testerna till polisutbildningen öppnar för sökande från fler län. Och polisutbildningen prioriteras framför mönstringen av värnpliktiga. Troligtvis nås ändå inte målet om 8 500 prövningar. Hittills är 468 personer antagna till utbildningen som startar i höst.
13 maj 2020, 00:00

Testerna till polisutbildningen öppnar upp ytterligare efter stoppet på grund av corona. Nu får även de som är folkbokförda och boende i Västmanlands, Uppsala och Dalarnas län komma till prövning i Stockholm.

Prövningskontoret i Malmö utvidgar till att även ta emot sökande som bor och är folkbokförda i Kalmar och Jönköpings län.

Sedan 23 mars har prövnings-verksamheten varit stängd eller begränsad i både Malmö och Stockholm.

Rekryteringsmyndigheten, som genomför testerna till polisutbildningen, gör detsamma till grundutbildning med värnplikt. Myndigheten har nu beslutat att fram till utbildningsstart hösttermin 2020 prioritera polisutbildningen. Detta för att inskrivningsläget till grundutbildning med värnplikt är bättre än antagningsläget för polisutbildningen.

Rekryteringsmyndigheten kommer ändå inte nå målet att genomföra 8 500 prövningar åt Polisen under 2020.


Hittills antagna till polisutbildningen

HT 2020 – 468 st
VT 2021 – 33 st
HT 2021 – 9 st

Till HT 2020 har man 1020 platser.

Källa: Polismyndigheten

Om det innebär att man inte kommer fylla polisutbildningens platser till kommande terminer kan myndigheten inte svara på i dagsläget. Man räknar med att av fem personer som prövas, blir en godkänd.

– Vi kommer troligen inte klara av att pröva 8 500 i år, men vi kan inte avgöra vad det innebär för antalet antagna ännu. Vi gör allt för att det ska bli så bra siffror som möjligt. Vi kommer förlänga med tre veckor, och pröva även under veckorna 31-33 inför utbildningsstart hösten 2020, säger Marinette Nyh Radebo, kommunikationschef Rekryteringsmyndigheten.

På grund av förlängningen bestämmer Polismyndigheten med lärosätena hur många veckor in studenterna kan börja.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst