Annons
Annons

Skälig ersättning för spanarkläder

Spanare står i dag för civila arbetskläder själva. Det ska Polisförbundet jobba för att ändra på. Det enligt flera beslut på kongressen.
25 september 2020, 00:00

Sju, av varandra oberoende, motioner till Polisförbundets kongress behandlade frågan om klädkostnader. Främst för spanare men också för andra grupper som jobbar civilt med behov av att kunna smälta in och dölja vapen och annan utrustning. Som det ser ut i dag bekostas detta av poliserna själva.

Historiskt har Polisförbundet även på tidigare kongresser tagit beslut om att verka för att poliser som använder civila kläder i tjänsten ska kunna få ersättning för detta. Men möjligheterna till det är fortfarande begränsade och varierar enligt uppgift beroende på var man jobbar.

En av motionärerna som Polistidningen pratade med innan kongressen sa att hon vid utlägg för en jacka fått höra att hon ju ändå måste ha en jacka privat.

– Men jag kanske vill ha en rosa jacka med blommor på privat, eller en reflexjacka som lyser ordentligt i mörkret. Men det kan jag ju inte ha när jag spanar, sa motionären som ville vara anonym just på grund av sitt yrke.

Alla motionerna, som formulerade kraven på ersättning för kläder på lite olika sätt, röstades inte igenom. Men i slutändan sa kongressen ja till att förbundet framöver ska verka för att spanare ska kunna få en skälig klädersättning och att Polismyndigheten ska ta kostnaden för detta.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst