ANNONS:

ANNONS:

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut i december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Påkörd polis allvarligt skadad

Publicerad 2020-11-05

Aktuellt I går kväll blev en polis påkörd av en lastbil på E4 i Ljungby. Polisen ska vara allvarligt, men inte livshotande skadad. UPPDATERAD.

– Krisstöd har varit inkopplat för kollegorna. Just nu i det akuta kan jag inte berätta så mycket mer, säger Hanna Hansson Fransson som är huvudskyddsombud i Kalmar Kronoberg.

Händelsen ägde rum vid åttatiden på onsdagskvällen. Den rubricerades inledningsvis som grovt vållande till kroppsskada och avvikande från olycksplatsen. Det är oklart om chauffören avvikit med avsikt eller inte märkt att hen körde på polisen, som vid tillfället ingick i en patrull som jobbade med en annan olycka.

Utredning pågår. Tidigare under torsdagen gick flera medier ut med att polisen var livshotande skadad. Men Polismyndigheten ska ha gått ut till personalen med information om att så inte är fallet.
– Han är allvarligt skadad, men mer kan jag inte säga, säger Hanna Hansson Fransson.

UPPDATERAD INFO: Senare har det framkommit att polisen inte blev påkörd utan föll från en viadukt.