Annons
Annons

Nödställd hedrar poliser med tatuering

Polisflygets Bodenbasering räddade i somras sex irländare som gått vilse på Kebnekajse. Nu har en av dem tatuerat sig för att högtidlighålla poliserna.
3 november 2021, 10:58

I slutet av augusti begav sig sex irländska turister i 30-årsåldern ut på tur för att bestiga Kebnekajses sydtopp. Men något gick snett. De gick fel i dimman, hittade inte tillbaka till basen och fick larma.
– Det var rätt dåligt väder, minusgrader till och med. Och de var dåligt utrustade, en hade shorts. Vi lyckades hitta dem på ett grannberg och alpina fjällräddare vinschades ner från helikoptern för att omhänderta de nödställda, för att sedan vinschas upp. En fjällräddare och en nödställd per gång, säger Markus Sammeli, baseringschef på polisflyget i Boden varifrån helikoptern utgick.

Räddningsinsatsen blev omskriven i media, men sen tänkte poliserna inte mer på den. Förra veckan upptäcktes dock en bild på Instagram, genom hashtaggen fjällräddningen. Inlägget är från en tatueringsstudio på Irland och visar en bild på ett tatuerat lår. Motiv? En polishelikopter med tillhörande vinsch, och texten ”When you get rescued off of a mountain in Sweden, what do you do? Get a tattoo commemorate the occasion”.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Chapel Street Custom Tattoos (@chapelstreetcustom)

Någon av de undsatta har förevigat den svenska polisens insats och Markus berättar att de nästan blev lite chockade när de fick se tatueringen.
– De har fått med Rakelanropet och flygregistreringsbeteckningen, allt är autentiskt. Jag är glatt överraskad och imponerad över att någon vill hedra vår verksamhet. Det här är en inskription för all framtid. Det här är imponerade.

Ingen av irländarna skadades på berget, men de var nedkylda. Markus vill ändå ge dem att de hade humöret uppe och larmade i tid.
– Sen får man ha lite åsikter om utrustningen, den var undermålig.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst