Annons

Annons

”Det är tungt och tomt”

"Nu är fokus på Mats familj och medarbetarna runt Mats", säger Kjell Ahlin från Polisförbundet efter Mats Löfvings död.
23 februari 2023, 11:26
Uppdaterad: 23 februari, 14:40

Det var i går vid 19-tiden som Polisen larmades om en skadad person inomhus. Ställföreträdande rikspolischef och regionpolischefen i Stockholm Mats Löfving hittades därefter död i sitt hem i Norrköping.

Det pågår en dödsfallsutredning och Polisen arbetar vidare för att bringa klarhet i vad som inträffat.

Kjell Ahlin, ordförande för Polisförbundet region Stockholm, fick beskedet när han satt på cykeln på väg från ett fackmöte i går kväll.
– Det är till viss del chockartat. Tungt och tomt. Tankarna går i mångt och mycket till hans familj, de i hans närhet, personalen som jobbat tajt med Mats. Och även min fackliga styrelse som samarbetat med Mats i de frågor han varit inkopplad på. Plus övrig personal i myndigheten.

Efter dödsbeskedet tycker han att polisledningen i region Stockholm agerat helt korrekt. De som behöver krisstöd kommer få det, över hela landet flaggar alla polishus på halv stång, kondoleansböcker finns och i dag klockan 12 höll Polismyndigheten en tyst minut.
– Samtidig ska det ske en verksamhet ute i Stockholm. Och det kan jag säga direkt, att hedra Mats på bästa sätt är att se till att den verksamheten fungerar.

Kjell Ahlin tycker också att både arbetsgivaren och Polisförbundet har hanterat Mats Löfving väl under den gångna processen.
– Som jag vet i nuläget har arbetsgivaren vidtagit de åtgärder som är erforderliga. Vilka kan jag inte gå in på närmare. Och från Polisförbundets sida har vi hanterat Mats utefter att han är vår medlem, både på det mänskliga planet och genom rättshjälp. Just nu vill vi inte titta på om någon gjort fel i det här. Det får vi återkomma till i ett senare skede. Nu är fokus på Mats familj och medarbetarna runt Mats.

Från nationellt håll har Polisförbundets ordförande och rikspolischefen uttalat sig.
”Det är med stor sorg jag har tagit del av beskedet att Mats Löfving är död. Mina tankar går till hans anhöriga, vänner och kollegor”, säger Polisförbundets ordförande Katharina von Sydow i ett pressmeddelande från förbundet.

”Det är oerhört tragiskt. Mina tankar går till Mats Löfving, hans anhöriga och arbetskollegor. Vi kommer göra allt vi kan för att stödja dem i denna svåra stund”, säger rikspolischef Anders Thornberg i ett pressmeddelande från Polisen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst