Annons
Annons

Apropå poserande poliser

göran
Göran Lidgren, polispensionär

Foto: Privat

Poliser har i alla tider varit verksamma inom olika folkrörelser, som idrott och politik exempelvis. Du har i din yrkesroll ett förtroende. Rätt använt kan förtroendet användas i en konstruktiv riktning.

Vid en fotpatrull som ung polis på Drottningtorget i Trollhättan vårvintern 1976 gick det upp för mig. I torgets sydvästra hörn hade våra A-lagare slagit sig ner i sofforna. Det kom över mig att du inte kan förändra situationen utan att engagera dig där besluten tas. Det ledde mig in i socialpolitiken.

Även i fortsättningen fick jag förtroende. Mellan åren 2003-2010 var jag ordförande i skolnämnden i Skövde. Erfarenheterna från polisyrket var till stor hjälp. Jag hade ansvaret för alla fritidsgårdar, hela grundskolan och barnomsorgen inom Skövde kommun. Det var många duster med olika särintressen. För att behålla lugnet var ”tjänstemin 1” till stor nytta.

Några tankar till dig som idag är ung polis och är ute på sociala medier. Det gäller att förstå att det finns flera sidor av offentlighet. De som lyfter upp och de som förgör. Som polis är du i förtroendebranschen. Ur någons hand måste du äta. Något att fundera över.

Göran Lidgren, polispensionär

Ämnen i artikeln

Detta är en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst