Annons
Annons

Stefan Hector blir biträdande rikspolischef

Tillträdande rikspolischefen Petra Lundh kommer att få en erfaren polis som sin högra hand i jobbet. Regeringen har utsett polismästare Stefan Hector till biträdande rikspolischef.
30 november 2023, 13:08

Petra Lundh tillträder som ny rikspolischef i morgon den 1 december. I samband med att hon utsågs till posten stod det klart att regeringen även skulle inrätta en ny tjänst i polisledningen som biträdande rikspolischef. I dag beslutades alltså att det jobbet går till polismästare Stefan Hector som även han tillträder i morgon. Hans förordnande är på sex år. 
– Med sin långa och gedigna polisbakgrund kommer Stefan Hector att komplettera Petra Lundh i det utmanande och viktiga arbete som ligger framför polisen, uttalar sig justitieminister Gunnar Strömmer i ett pressmeddelande.

Där kan man även läsa att Stefan Hector började sin karriär som ingripandepolis vid Norrmalmspolisen i Stockholm 1993 och senare har haft en lång rad chefsbefattningar inom Polisen. Från 2015 till april 2023 var han chef för Operativa enheten vid Nationella operativa avdelningen, som bland annat ansvarar för nationella insatsstyrkan, polisflyget och nationella bombskyddet. Stefan Hector har sedan april 2023 ansvarat för Polismyndighetens beredskapsplanering i händelse av kris och krig.

Polisförbundets ordförande Katharina von Sydow tycker att regeringen har gjort ett bra val. 
– Stefan Hector har lång erfarenhet som polis, haft flera ledande befattningar och stora, komplexa uppdrag inom Polismyndigheten. Den erfarenheten är viktig och behövs med tanke på de utmaningar som finns inom myndigheten, uppger hon i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst