Annons
Annons

RPC spar uniformen till högtidliga tillfällen

”Jag har en annan bakgrund inom rättsväsendet, därför är jag inte helt bekväm med att ha polisuniform i vardagen.” Så svarar rikspolischef Petra Lundh på frågan om varför hon inte framträder i uniform.
30 januari 2024, 09:24

Det kom en fråga till Polistidningen via meddelandefunktionen på Instagram. Den kom från en polis som hade funderat på varför rikspolischefen inte setts bära uniform sedan hon tillträdde i december. ”Det är en snackis på golvet” skrev hen. Åsikterna tycks gå isär om och i så fall när en civil rikspolischef ska bära uniform.  Dan Eliasson valde att göra det och så även hans civila företrädare Bengt Svenson.

Polistidningen har ännu inte gjort någon längre intervju med nya rikspolischefen Petra Lundh. I väntan på en sådan ställde vi frågan via Polisens nationella mediecenter. Och fick svar. ”Jag har en annan bakgrund inom rättsväsendet, därför är jag inte helt bekväm med att ha polisuniform i vardagen – däremot kommer jag att bära uniform när situationen kräver, som till exempel vid högtidliga tillfällen”, svarade Petra Lundh via en pressekreterare.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst