Annons
Annons

Svårt skadad polis hemma från sjukhuset

Den polis som skadades allvarligt under ett ingripande utanför Jönköping den sjunde januari mår bättre och har lämnat sjukhuset.
17 januari 2024, 17:03

Söndagen den sjunde januari befann sig en patrull i Huskvarna strax utanför Jönköping för att kontrollera en man som enligt Polismyndigheten visat tecken på psykisk ohälsa. I samband med kontrollen angreps två poliser med ett stickvapen av mannen. Den ena av poliserna blev mycket allvarligt skadad.

Men nu mår polisen betydligt bättre. Enligt Region Östergötlands pressavdelning lämnade polisen sjukhuset redan förra veckan. I ett mejl till Förbundsregion Öst har polisen hälsat att han återhämtar sig fint och att framtiden ser ljus ut.

Mannen som attackerade poliserna häktades den 11:e januari i Jönköpings tingsrätt. Han är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt våld mot tjänsteman mot den svårt skadade polisen, och försök till mord och försök till grovt våld mot tjänsteman mot den andra polisen, uppger Åklagarmyndigheten.

Den misstänkte gärningsmannen ska genomgå en sinnesundersökning, enligt SVT Jönköping. Mannen förnekar brott. 

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst