ANNONS:

 
 
 

Lenas ledare

"Vi ska inte ha
något A- och B-lag"

Lena Nitz, ordförande

 
 
 
Aprilnumret delades ut runt 13 april. Nästa kommer nummer 3 den 15 juni.Komplett ugivningsplan finns här.
 
 
 

Arkiv

”Vi har inte råd
att vara poliser längre”

Publicerad 2015-10-15

Insänt Vi är två poliser som jobbar i lokalpolisområde Botkyrka. Vi har jobbat sedan år 2008 respektive år 2010.  I nuläget söker vi båda andra jobb utanför polismyndigheten då vår lön och löneutveckling är stillastående.

Vi tjänar omkring 24 500 kronor respektive 25 500 kronor efter snart sex år respektive drygt sju år. Vi går på intervjuer och planen är att sluta så fort vår uppsägningstid löpt ut. Det finns flera på stationen som ligger inom intervallet fem-sju år som planerar att göra samma sak.

Förutom vår polisiära erfarenhet har vi bland annat chefsutbildningar och svaromål på meritlistan. Vi har flera år på universitet och stor arbetslivserfarenhet från andra arbetsgivare. Vi har bedömts som högpresterande av våra närmaste chefer. Hur ska vi motivera oss att vara kvar när det finns nya polisassistenter som har en högre ingångslön än vi har efter våra år?

Vi vill förtydliga anledningen till att vi slutar.

Vi är missnöjda med lönen. Ingenting annat. Vi trivs båda med de chefer vi har samt arbetsplatsen och arbetsuppgifterna i stort. Vi har ingenting emot den nya organisationen som Polismyndigheten har genomfört och står inför.  Gällande ledningen i Tumba vill vi båda ge positiva vitsord. Vår erfarenhet är att det finns en otrolig flexibilitet och anpassningsförmåga från ledningen här i Tumba för att få oss i personalen att trivas och ha möjlighet att arbeta kvar med den tjänst vi önskar. Exempelvis möjligheten att jobba med en 50/50 tjänst. Detta beviljas med kort varsel och uppmuntras.

Vi anser att man ser personalen och har förståelse för avvägningen arbetsliv och privatliv.  Ledningen är mån om att vi har det så bra som möjligt och uppmuntrar oss trots den ibland kämpiga polisvardagen.

Våra närmaste chefer, Lpo-chef Erik Åkerlund och biträdande Lpo-chef Patrik Sverin, har engagerat sig och gör allt för att motivera och påverka vår lönesituation.

Vi vill åter igen förtydliga anledningen till att vi lämnar Polismyndigheten. Lönen är för låg. Det har alltså ingenting med ledarskap eller missnöje med arbetssituationen att göra. Vi har inte råd att vara poliser längre. Trots att det är vår önskan.

 

Pa Sophia Sundkvist och  pa Elin Gradin