ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Vi måste skydda den som skyddar! 

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Tyst minut via Rakel

Publicerad 2019-06-17

Aktuellt Vartannat år, med start den 5 oktober, kommer Polisens minnesdag uppmärksammas med en ceremoni i Kungsholmens kyrka i Stockholm.

Polisens minnesdag

… har instiftats för att hedra anställda inom Polismyndigheten och Säkerhetspolisen som omkommit till följd av tjänsteutövning, och äger i år rum lördag 5 oktober.

De närmsta familjerna till de omkomna kommer att bjudas in till minnesceremonin. I mån av plats kommer även kollegor att få delta och då ges förtur till de som jobbat nära de som ska hyllas.

De som kommer att uppmärksammas är de som avlidit sedan år 1965 till följd av brott eller olyckor i sitt tjänsteutövande eller vid resor till eller från uppdrag. Till exempel är hälften av de som kommer att hyllas personer som omkom vid förlisningen av Estonia den 28 september för 25 år sedan. Det berättas Lars Hallberg, ordförande i den arbetsgrupp som utformar minnesdagen.
För de som inte kan delta på plats, kommer en tyst minut att påannonseras via Rakel, samtidigt som ceremonin pågår. Det kommer också att finnas en digital minnesplats på Intrapolis, där anställda på Polismyndigheten kan skriva sina egna minnesord om kollegor.

Tidigare har det talats om att dagen ska få en officiell beskyddare. Prins Charles är beskyddare av den engelska motsvarigheten till minnesdagen för poliser. Carl XVI Gustav har tillfrågats om att närvara den femte oktober.
– Men tyvärr har varken han eller någon av de andra medlemmarna av kungahuset möjlighet, säger Lars Hallberg.
Hur minnesdagen ska te sig de år då ceremonin i Kungsholmens kyrka inte hålls är ännu inte helt klart, utöver den tysta minuten och den digitala minnesplatsen.